MyDrives Analyse

Krijg inzicht in jezelf en je teamleden

Vanuit de Mydrives analyse ontwikkel je met je team een gemeenschappelijke taal om elkaars gedrag te duiden. Door de inzet van de Mydrives analyse vergroot je het inzicht in gedrag en het effect dat gedrag op anderen heeft. Het herkennen van de achtergrond van bepaald gedrag vergroot acceptatie en resulteert in meer effectiviteit binnen een team.

De persoonlijkheid van ieder mens kan worden vertaald naar één of vaak meerdere kleuren. MyDrives hanteert er zeven. Geeft rood de doorslag? Dan ben je een daadkrachtig individu dat zich niet snel laat stoppen door wat dan ook. Als groen de overhand heeft, ben je een inlevend en harmonieus persoon die in teamverband het beste tot zijn recht komt. Blauw staat onder meer voor structuur, regels en discipline enz.

MyDrives analyseert de verborgen drijfveren van mensen. Dat gebeurt aan de hand van een vragenlijst die iedere deelnemer zelf invult. Het beantwoorden van de vragen neemt ongeveer een half uur in beslag. De antwoorden worden vervolgens verwerkt, waarna de deelnemer een rapport op maat ontvangt. Daarin staat in een grafiek vermeld welke kleur of kleuren zijn persoonlijkheid bepalen. In een andere grafiek is te zien welke kleuren juist botsen met zijn persoonlijkheid. Het rapport bevat ook een persoonlijke energiebalans, welk gedrag je laat zien onder zeer stressvolle omstandigheden en een uitgebreide inhoudelijke uitleg van de zeven kleuren die MyDrives MyHabits gebruikt.

Drie soorten profielen

Er zijn drie soorten profielen: zeer uitgesproken profielen, uitgesproken profielen en gelijkmatige profielen. Een zeer uitgesproken profiel houdt in dat iemands persoonlijkheid voor het grootste deel wordt gedomineerd door één of twee drijfveren. Bij een gelijkmatig profiel wordt iemands persoonlijkheid min of meer evenredig bepaald door meerdere drijfveren. Het rapport gaat ook gepaard met een uitgeschreven toelichting op het persoonlijke profiel. Bovendien is een leerzaam overzicht toegevoegd dat aangeeft hoe anders gekleurde mensen over een individuele deelnemer denken en – omgekeerd – hoe deze over hen denkt.

Onderstaande grafiek heeft de vorm van een ijsberg. In het gedeelte onder water zijn je verborgen drijfveren zichtbaar. Hoe beter een drijfveer bij je past, hoe groter de bijbehorende bol. De grootste bollen staan bovenaan. Die zijn het meest zichtbaar in je gedrag en zij komen als eerste aan de oppervlakte, waar ze ook waarneembaar zijn voor andere mensen in je omgeving.

Voorbeelden

Scoor je – links van de ijsberg – bijvoorbeeld hoog op de gele drijfveer, dan zijn de kenmerken van geel karakteristiek voor je gedrag: je hebt een creatieve geest en beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Je hebt in dit geval een meer uitgesproken profiel. Kom je – rechts van de ijsberg – bijvoorbeeld in aanvaring met een oranje bol, dan krijg je ongetwijfeld de koude rillingen van – in jouw ogen – overdreven resultaatgerichte mensen die geen kans onbenut laten in hun jacht naar succes.

Teamontwikkeling

Er is natuurlijk niets mis mee als iedereen hetzelfde doel nastreeft in een bedrijf of organisatie. Maar te veel gelijke meningen zorgen er ook voor dat teams eenzijdig worden. De sterkte van het team zal dan wel duidelijk worden, maar wat als het gestructureerde blauw ontbreekt? En wat als er geen natuurlijk oog is voor het mensgerichte groen?

Conclusie: succesvolle teams hebben een gemeenschappelijke drijfveer, maar in het team behoudt iedereen zijn eigen persoonlijkheid. Want het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen. Zo is binnen een oranje team resultaatgerichtheid weliswaar de gemeenschappelijke drijfveer, maar het is goed als afzonderlijke teamleden deze resultaatgerichtheid ondersteunen vanuit bijvoorbeeld hun eigen daadkrachtige rood, mensgerichte groen of relativerende turkoois. Benieuwd of jullie team kleurrijk is en of er een gemeenschappelijke basis aan ten grondslag ligt?
Ook hier geldt: zet de eerste stap en ga aan de slag.

Individuele MyDrives profielanalyse

Bevordert effectief gedrag.

De individuele profielanalyse geeft inzicht in de eigen drijfveren, opposities, energiebalans en het ‘valkuil’ gedrag.

Het inzicht helpt je keuzes te maken (zowel zakelijk als privé), en laat zien hoe je omgeving jouw gedrag ervaart. Dit inzicht is de basis om gedrag
effectiever te maken.

Mydrives Workshop

Bevordert teamsamenwerking.

Deze interactieve workshop is erop gericht de teamsamenwerking te verbeteren. De workshop geeft inzicht in de diverse drijfveren en het daarbij behorend gedrag.

Na de workshop (h)erken je het ‘waarom’ van het gedrag van individuele teamleden. Dit is de basis om meer begrip voor elkaar te krijgen, waardoor de samenwerking verbetert.
Hoe kunnen taken gelet op het voorkeursgedrag bijvoorbeeld beter worden verdeeld?

Tijdsbesteding workshop: één dagdeel.

MyMatch bij werving medewerkers

Vind medewerkers die écht binnen uw organisatie passen.

Medewerkers worden aangenomen om wat ze kunnen en ontslagen om wie ze zijn’.

Het Mymatch traject helpt u medewerkers aan te trekken die écht binnen uw organisatie passen en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • MyMatch. Een analyse op basis van de kleurentheorie die vaststelt welk profiel het beste bij een functie past.
  • MyDrives. Doordat MyMatch en MyDrives dezelfde kleurentheorie toepassen krijgt u haarscherp in beeld in hoeverre de kandidaat overeenkomt met het ideale functieprofiel.
  • Capaciteitentest. De capaciteitentest geeft inzicht in het werk- en denkniveau van de kandidaat.

MyHabits, de weg naar high performance gedrag

De mate waarin je je gedrag aan je omgeving aanpast bepaalt je effectiviteit. Wil je gedrag effectiever inzetten dan is het in de eerste plaats belangrijk om inzicht in jezelf te krijgen, een MyDrives analyse geeft je dit inzicht. Je slaat hiermee twee vliegen in één klap, want door het verkrijgen van inzicht in jezelf leer je ook het gedrag van een ander begrijpen. Begrijp je het gedrag van je omgeving en ben je in staat je gedrag aan te passen, dan kom je tot effectiever gedrag. Met MyHabits focussen we in 12 weken op voor jouw nieuw gedrag. De focus ligt hierbij op gedrag dat je wilt ontwikkelen of juist wilt afleren. Systematisch en in kleine stapjes kom je tot zogeheten high performance gedrag, je leert gedrag inzetten als een ‘Zwitsers zakmes’. Degene die serieus aan de slag gaat maakt nieuwe verbindingen in zijn hersenen aan, neuroplasticiteit heet dat. Bekijk het filmpje en je leert in 2 minuten hoe het werkt https://www.youtube.com/watch?v=ELpfYCZa87g Hulp nodig bij het verhogen van de effectiviteit van jezelf en/of je team? Ik vertel je er graag meer over.